2. plads & ubesejret i Skalborg

ACC1 afsluttede sæsonen 7/9 med hjemmesejr mod Nykøbing Mors. NCC startede “lokalderbyet” med 107 point. Bedste kastere fra Aalborg var Hamza Mughal med 3-18 på 4 overs og G. Singh med 2-14 på 8 overs. Især Hamza har udviklet sig i 2013 og har forbedret sin kastning og gærdespil. ACC noterer et godt kasteresultat fra Thomas Gillman 1-4 på 2,3 overs. T. Gillman havde sin debut i denne afsluttende kamp. Jesper (still going strong) Olesen nuppede 1 enkelt gærde. Godt for Aalborg at se Jesper tilbage efter sin skadespause. Mon ikke han swinger armen igen til foråret.

ACC vinder ved at passere NCC´s score med 3 gærder i behold. Uden at være prangende må det betegnes som en arbejdssejr og godt for moralen hen over vinteren. Claus Olesen holder rutineret sammen på det i toppen med 27 point. Derefter et par vigtige bidrag fra G. Singh(13) & Q. Nika (15). Dean Blanch & T. Gillman batter sejren hjem.

Hjemmebanen i Skalborg består således som uindtagelig sæsonen ud. Vores bane i Skalborg er også blevet hurtigere end det man husker fra Chang – dette kan vi takke bagagerumsmarked for. Jo højere græs jo kedeligere cricket.

Ungdomsdelen halter i ACC – men trods alt er året ikke overstået.

Jesper Olesen & Logan Ward har lavet noget Street Cricket på fristedet i Aalborg Øst. Sådanne tiltag bør styrkes yderligere så frivillige får alt dem hjælp de behøver til ungdom.

Tilbage til sæsonen ses det at rækkevinderen SB2 var Aalborg overlegen i stabilitet. Vi mangler stadig indberetning af udekampen i Skanderborg men efter sigende var vi ikke i stærkeste opstilling, og tabte uden at være i nærheden af sejren.

Skanderborg 2, som få år tilbage var et kombihold, og 2012 meldte afbud til 2/3 af sine kampe, var et helt andet hold i 2013. Stor tilgang til deres førstehold betød at de altid havde et gear eller 2 mere end Aalborg. Næsten samme hold som tabte til SB2 sikrede dog sejren hjemme mod NCC. Har vi som klub lært noget i 2013, så er det nok at vi fremover skal satse mere på de spillere som gør sig spilbare til kampe og ellers kommer i klubben. De er der som regel både først og sidst på sæsonen for klubben.

Klubben havde ambition om oprykning men det blev ikke til det. Om Aalborg skal glemme de ambitioner med nuværende spillertrup er muligt – men samtidig ved man da aldrig hvad der kan ske med spillerflytninger. Især hvis SB2 kommer op i 1. Division som forventet.

Får man gang i ungdom står Aalborg ikke dårligere end så mange andre, der er nødsaget til at hamstre deres spillere i andre klubber for at stille hold. ACC spillere har allerede været til prøve træning i Herning med henblik på Elitedivision 2014 – De får langt at køre – især når niveauet ikke helt rækker til Eliten.

Statistik laves når scorecards er opdateret.

CT

Flopper ude – laver mange hjemme !

Ude kampen i Viborg 1 Juni er indberettet med resultatet 133-118 – tabt uden kamp.

ACC1 tabte ganske vist kampen, men kampen blev nu spillet for god ordens skyld.
Igen i år mangler vi data fra Viborg kampen for at kunne lave statistikken.

15 Juni tager man hjemme imod Herning 2. Dette hold skulle efter sigende bestå af en god blanding med drenge/juniorspillere, tilskuere m.v. Det lover godt for Herning at de har fremtiden på plads og ildsjæle der bakker op om de unge spillere så de får spillet.
Aalborgs bedste gik til gærdet. En fornuftig score på 252 blev det til. Løsningen med to pitche, træning på midten og (endelig) den rigtige banestørrelse for ACC har givet 3 scorer ud af 3 over 220 point. Tænk hvis bare lidt af de takter kom med uden for byskiltet.
Bedst for ACC blev Qendrim Nika med 61 not out. Logan Ward fik 53 og har vist sig som en god allrounder for Aalborg. Begge hører også til de få der bruger trænings faciliteterne – og det ses på banen. Herning svarede med 112.

6 Juli – Ude mod Nyk Mors. Her som man gik og troede det ikke kunne blive ringere så blev det. NCC kastet ud for kun 120 – ACC svarer med 61. Kastet ud på 22 overs. De to Højer brødre kaster præcist det ved man. Alligevel har vi travlt med at give dem 3 gærder hver. 4 kastere – mere skulle der ikke til totalt at rydde ACC.

Det er væsentlig under det niveau der bør kunne forventes af en trup der har spillet to år nede i 2 division for at samle erfaringer.
Med til historien er at NCC klogt bliver stående og modtager alle overs – og tillader flere af Aalborg kasterne at kaste billigt. Gode kasteresultater kan dog ikke bruges til noget i Cricket. Man vinder og taber ved gærdet – længere er den ikke.

Årets første sejr til ACC2 – 18 Maj

ACC2 – Herning 2 i Skalborg. Herning først til gærdet og kastet ud for 75. Den obligatoriske godt 1 ekstra per over, i alt 24 ekstra på 19,4 overs, og Mogens Christiansen 40 point. Derudover flot af ACC2 at kaste resten ud så billigt. K. Anand (4-33 på 8 overs), Jay (3-22 på 8 overs) og Hamza Mughal (2-2 på 2,5 overs). Gode kasteresultater og vel nok kampens højdepunkter set med de farvede Aalborg briller.

Vi henter Hernings total på 20,5 over. 77 for 5 blev det til.

Årets højeste score til Rashid Rahi(17*). 2012 blev Rashid topscorer i hele klubben så fint at få ham i gang. Ny spiller i år Jay noterer igen et bidrag ved gærdet(8*) for ACC 2.

Fortjent sejr til ACC2 hvor der arbejdes godt med at få holdet til at fungere. Især anføreren Karim er gået forrest med at samle spillere – alle kommer i gang på banen også. Så god valuta for kontingentet til spillerne. Det forfalder i øvrigt snart hvis nogen skulle forvilde sig herind og læse kampreferaterne.

Skrivebordssejr til 1. holdet i Aarhus – 19 Maj

Kampen i Aarhus var udset til nøglekamp der skulle indikere om Aalborg har spillertruppen til højere rækker.

Aarhus spillede med for mange ulovlige spillere fra deres 1. Divisionshold og resultatet var givet på forhånd. Kampen blev reelt afviklet som privat kamp.

At DCF skal sende dommere til private kampe er så den seneste udvikling. Argumentet “jamen så får vi jo spillet” har bestemt sin berettigelse – men mon ikke en ordentlig tur over bælt eller syd for grænsen var bedre når det gælder de private tiltag. Forslaget hermed kastet…

De to point kom i hus og Aalborg ligger nummer 1. På banen vandt Aarhus 83-84 med 1 stående gærde. Man laver 83. Aalborg gærdespiller nr. 7 fortæller: “jeg var vist inde i over nr. 10-12″. Vi siger ikke mere om den halvleg. På kastesiden skal fremhæves vores nye Logan Ward som tog halvdelen af Aarhus gærdene for under 10 point. Vi  glæder os i år over Logans ihærdighed med at samle spillere til træning og hjælpe til med træningen. For nylig lykkedes han med at fastholde at der var træning på torsdage. Vigtigt for en klub at de spillere der vil træne har muligheden. For at komme dertil at man laver 120 under pres, og ikke 83 kræves en defensiv. Det foregår på træningsanlægget – måden man træner på er nok også relevant. At ha en defensiv er ikke at planke 40 bolde og så lave nul – det er at man holder boldene nede og spiller dem i hullerne langs jorden. Også selvom de ligger til 6 på tværs. Ligeledes må man aldrig gå i panik over 6-10 billige overs – slet ikke når man har problemer med at batte i 30.

Sejr over Skanderborg 2 med 136 point – 5 Maj

Skanderborg valgte at stille med lovligt 2. hold. DCF havde ellers imødekommet klubberne med nye regler der tillader 2. holdene at bruge 3 ulovlige spillere fra klubbernes 1. hold. En rigtig god regel der sikrer afvikling af flere kampe i 2. Division Nord. De hold der anvender ulovlige spillere kan dog ikke rykke op.

Vi havde samlet et godt hold til Skanderborg kampen – comeback til Per P. Vi vandt lodtrækningen og gik til gærdet. Skanderborg havde gode kastere i starten. Det ses at flere af vores unge har en del at lære med at etablere sig før man sløser sit gærde væk. 5 mand ude for 80 var ikke godt nok. N.Chinnasamy (27) & Per Pedersen (15) fik derefter skabt ro på vores inning. Per P i øvrigt dømt ude på meget tvivlsom ben for kendelse forlyder det.
Logan Ward (42) & Kim Larsen (38) sørgede for en hæderlig total på 228 all out i over nr. 40. Godt at se vi batter helt ned til nr 9 – og fornuftigt at vi nu har flere strenge at spille på til vigtige kampe som denne.

Skanderborg svarede Aalborgs total med 88 point. Åbningskasterne Jesper T Olesen(2-31 på 5) & Dean Blanch(3-29 på 8) boltrede sig i vanlig stil, og fik igen sat gang i den indbyrdes konkurrence om flest gærder. Der går rygter om at Jespers kasteresultat havde været bedre hvis anføreren havde taget ham af efter 4 overs. Per P(1-21 på 5) & Logan Ward(1-4 på 2) ryddede op.

Vi takker de 9 Skanderborg folk der troppede op i Skalborg – og håber vi en dag får chancen for at spille mod Skanderborg 1. Her skal vi nok bruge 11 for at spille lige op – den tid den glæde.

Century i Åbningskampen 

Åbningskampen i Skalborg bød på 439 point og 144 not out til førsteholdets anfører Qendrim Nika.

Kampen var et rent Aalborg Derby i 2 Division Nord. Banen bestod svendeprøven og med de fine tal varsler det for gode tider i Aalborg CC.

ACC 1 gik til gærdet – grundet afbud fra Rashid Rahi & Chr Dirkov var hele vores top 5 U25 spillere. Theo har trænet dem lidt ekstra hele vinteren – en time før resten af spillerne.

Det gav pote allerede i første kamp. Mathias, 16 & Gurkirat, 23 lagde fornuftigt fra land – godt fulgt op af M. Ayubi, 20 som ligner et godt bud på fast 3.gærde.

Qendrim kom ind til Ayubi som nr 5 efter 15 overs og laver vel klubbens højeste senior score i mands minde. 144 not out på 25 overs med 7 seksere og 10 firere.

Nanda, 13 & not out kongen Dean Blanch, 28 not out fulgte anføreren til dørs.Totalen blev 295 for 6 på de 40 overs.

Hamza & Claus Olesen kastede begge med rimelig run rate i forhold til resten af inningen og begge fik et gærde. Godt med bredde i kastningen – hvis ACC rykker op og mangler folk der vil rejse lidt. Det bliver nok til overs på førsteholdet inden længe til dem.

ACC 2 med ny anfører Karim svarede med 144 for 8 gærder på 40 overs. K. Anand, 53 not out vil helst selv spille på andetholdet. Mon ikke der er plads til ham på førsteholdet hvis han kommer på bedre tanker.

Andetholdet var fra start oppe imod to rutinerede kastere Dean Blanch (2-21 på 8 overs) og Jesper T. Olesen (1-19 på 8 overs) der begge volder flere problemer på højere niveau.

Debutanten Logan Ward blev bedste kaster for ACC1 med  2-15 på 8 overs.

 

 

Gurkirat Singh har lige sat afskærmningsbånd rundt om pitchen.

Aalborg CC har 2 kunstgræspitche på anlægget i Skalborg.

      Aalborg CC spiller i 2. Division Nord med 2 hold.


Anførerne på plads for 2013

ACC 1 – UK

Qendrim Nika – anfører

Rashid Rahi – vice anfører

Christian Thorup – selector

ACC 2

Karim Monjurul – anfører

Claus Olesen – assistent/holdleder

 

Medlemskontingent

Kontingent indbetales til ACC konto nr 7443 2000011, Nørresundby Bank, taksterne findes under menupunkt bliv medlem>kontingent.

Ved omgåelse henvises der til klubskifte og DCF turneringsreglement § 3.3

David Nankervis 200 kampe

Tidligere spillende træner for Aalborg – Australieren David Nankervis har nået 200 kampe på Australsk topplan under Victorian Premier Cricket. Denne liga tæller spillere som Camoron White der både har spillet for Australien og i IPL. Nankervis spiller for Frankston Peninsula Cricket Club  som ligger nr 6 i tabellen. Se mere info her: http://premier.cricketvictoria.com.au/